Není každý den, že se maluje vrtulník, a už vůbec není každý den, že je ta možnost na to použít spreje Molotow Premium, a použil je kdo jiný, než pan Mistr CAER8TH.

V květnu 2021 byla představena nová tygří kamufláž vrtulníku Mi-24/35 trupového čísla 3369 vrtulníkové „tygří“ letky 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou.

Díla se chopil Mistr CAER8TH, který má aktuálně výstavu v Galerii MEGA. K realizaci si vybral a nakoupil právě naše spreje Molotow™ Premium 400ml, které mají výborné vlastnosti v rámci UV odolnosti a téměř autolakovou kvalitu, a jsou na tyhle práce velice vhodné. Samozřejmě to není jen o tomto spreji, ale je často důležitá řádná příprava (odmaštění, příprava plochy, plniče, maskování), velký um v rámci ovládaní techniky spreje a příslušných trysek (musela být nanesena opravdu jedna řádná vrstva + žádné stékaní), a na konci finální zalakování, které už bylo v režii armády a firmy LOM Praha.

S myšlenkou přišli příslušníci 221. vrtulníkové letky. Jelikož je náměšťská základna vrtulníkového letectva „Biskajská“ nositelkou tradic 311. československé bombardovací perutě RAF, odkazuje nová kamufláž právě na její historii. Inspirací bylo loňské 80. výročí založení této letky. Jediná československá bombardovací peruť v rámci RAF vznikla 29. července 1940 a byla vyzbrojena letouny Vickers Wellington a Consolidated B-24 Liberator. U této jednotky sloužilo celkem 1164 příslušníků. „Kamufláž je vyjádřením úcty a poděkování všem pilotům, zbrojířům, mechanikům a dalším leteckým specialistům, kteří ve 2. světové válce položili životy za svobodu,“ popsal podplukovník Miroslav Šajban, velitel 221. vrtulníkové letky.

Nám nezbývá než poděkovat za výběr té nejlepší značky Molotow Premium, a budeme se těšit na další projekty.

Více detailních informací včetně videa za letu najdete na odkazu zde: https://www.acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/vrtulnikari-z-nameste-predstavili-novou-tygri-kamuflaz-227854/

Zákulisí malby v LOM Praha s.p. : https://www.lompraha.cz/news/zakulisi-nove-tygri-kamuflaze

Umělec: CAER8TH
https://www.instagram.com/caer8th/
https://www.facebook.com/caer8th/
https://www.youtube.com/channel/UCjGRrYOLF8wdm2QPGKFpT7g

Zdroj fotografií: http://michalvoska.cz/ + archiv CAER8TH

Realizace ve spolupráci s https://exponut.cz/

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.