A máme tu další rencenzi formou rozhovoru, tentokrát je to Magdalena Ševčík, mladá umělkyně z Brna.

Na internetech se můžeme dočíst o Magdaleně, že kombinuje geometrickou abstrakci s realistickými průhledy skrz prostor obrazu. Jsou to výseky zvláštních pohledů do krajiny, na oblohu nebo geometrizovanou architekturu. Autorka používá jemnou škálu převážně pastelových odstínů barev, čímž dodává svým dílům velmi pozitivní nádech.
Proto jsme také Magdu oslovili, aby si vyzkoušela naše produkty, a tady máme výsledek.

Pro ty co tě neznají, můžeš se nám představit, kdo jsi, co děláš, jak dlouho a tak dále?
Jsem abstraktní malířkou. Volné tvorbě se věnuji prakticky od dětství, nejintenzivněji pak poslední dva až tři roky. Malování je mojí největší drogou. Neznám nic lepšího než když si namíchám barvy, natáhnu plátno a udělám první tah štětcem… Většinu času tak trávím ve svém studiu, kde jsem umazaná od barev.

Naše značka v podstatě pochází víc z graffiti než z klasického umění, a ty budeš myslím také graffiti nedotčená… nebo se pletu?
Je to tak. Graffiti jsem doteď nedotčená. Ráda ale experimentuju, takže co zatím nebylo, může brzo být. Mám v hlavě tunu nápadů na nějaké ty nástěnné malby – jen najít tu správnou plochu a vrhnu se na to.

Můžeš nám říct něco o tvých obrazech, a o tvé tvorbě?
Moje obrazy jsou mi deníkem. Jsou o mě – o tom, co se ve mně děje a o lidech kolem mě. Na plátnech často vyjadřuju své nejniternější myšlenky, skryté touhy, bolesti i úzkost. Malování je pro mě o silných a hlavně upřímných lidských emocích. Možná i proto jsem odjakživa tíhla hlavně k abstrakci. Myslím, že barvy samotné mají obrovskou moc. Hraju si s nimi. Lehce vyjádří i to, co slovy nikdy nepůjde.

Myslím, že moje obrazy mají de facto dvě roviny. Pozadí maleb je zpravidla o emocích, které svou barevností evokují prvotní náladu díla. Popředí je poté tvořeno kresebnou linkou – buď ostrou geometrickou či zdánlivě ledabylou automatickou – , která kontext celkového vizuálního sdělení rozšiřuje a má moc podpořit či znegovat celkovou atmosféru díla.

A jak se ti to vlastně stalo, že si se vrhla na malování?
Nevím, vesmír tomu asi chtěl. 🙂

Znala si vlastně značku MOLOTOW™ předtím, než jsme tě oslovili?
Znala, ale neměla jsem tu čest ji dlouhou dobu vyzkoušet. Teď bych si nejraději nakoupila veškeré Molotow fixy, co na světě jsou.

Co se ti vybaví, když se řekne MOLOTOW™?
Vybaví se mi především pozitivní energie, která z lidí okolo značky sálá. Molotow je pro mě o radosti a nadšení z barev.

Máš nějaký oblíbený produkt?
Jakékoliv fixy ONE4ALL. Vyžívám se v detailech a všemožných linkách. S ONE4ALL mám absolutní volnost při jejich čmárání po plátno.

Na co produkty MOLOTOW™ nejvíc využíváš?
Prakticky na cokoliv, co mě zrovna napadne. Nedávno jsem experimentovala například s Molotow spreji na větších formátech. Bavila mě hra s texturou při nanesení velkého množství Molotow URBAN FINE-ART. Úžasné jsou potom i ONE4ALL produkty, jak už jsem řekla, ty oceňuji především při práci na drobných i větších detailech.

Jak probíhají přípravy, rozvrhování práce – jedeš spontánní freestyle, nebo to předem promyslíš?
Myslím, že plán jsem asi neměla nikdy. Jediná věc, kterou si určuju předem, je velikost plátna.

Jinak ale jedu (jak říkáš) spontánní freestyle. Práce pro mě začíná s volbou barev. Většinou si je míchám sama. V momentě, kdy začnu malovat, se potom rychle dostávám do absolutního flow a vydávám ze sebe maximum. Zajímavé je, že všechny moje obrazy vznikají v rámci jedné jediné session.

Můžeš ohodnotit tebou používané produkty jak ve škole, od 1 – 5?
Dávám všem jedničky s hvězdičkou.

Nějaký odkazy na tvoje stránky, profily, sociálky?
Jsem hlavně na Instagramu – www.instagram.com/magsevcikgallery, ale pravidelně aktualizuju i web www.magdalenasevcik.weebly.com

Vzkaz na konec?
Ať se daří a spoustu nových nadšenců do Molotowu. Vaše věci stojí za to a maximálně doporučuju!

A my děkujeme za spolupráci!

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.