RED TOWER Publishing představuje karetní hru TOPCANS – AEROSOLS WORLDWIDE.

Základní informace

Tato karetní hra je o sprejích, o kterých jste buď slyšeli, nebo jste s nimi možná i někde stříkali. Každá z 32 plechovek je dodnes v prodeji – tak či onak, což bylo jedním z kritérií pro výběr příslušných sprejů. Všechny plechovky pro karetní hru byly otestovány, aby se zjistili potřebné hodnoty parametrů karet a porovnali je s ostatními produkty. Níže se můžete dozvědět více o pozadí a myšlence hry, stejně jako testovacích metodách a pravidlech hry.

Pozadí myšlenky

Newyorští graffiti umělci v 70. a 80. letech používali špatně kryjící a často vysoce toxické spreje s obsahem olova. Krátce nato začali evropští teenageři sprejovat zdi a vlaky. Každý, kdo chtěl v 80. letech sprejovat graffiti, si musel koupit (nebo ukrást) často drahé spreje v železářstvích a drogeriích. Na graffiti scéně byly oblíbené zejména spreje jako Marabu, belton RAL, Auto-K, Plastikote a další. V polovině 90. let se první španělští a němečtí výrobci sprejů začali přizpůsobovat rychle rostoucí subkultuře a vyvíjet receptury, které odpovídaly potřebám graffiti writerů. Pigmentace, krycí schopnost, doby schnutí a ventilové systémy s kompatibilními tryskami pro tenké nebo tlusté čáry byly kompletně přepracovány. Zavedení sprejů na graffiti, jako je MTN Hardcore nebo Belton MOLOTOW Premium, nakonec způsobilo revoluci na scéně, vzhledu a estetice graffiti. Téměř o 30 let později se rozvinul rozmanitý trh, který zplodil nespočet značek. Tým ILOVEGRAFFITI.DE otestoval staré a nové spreje z celého světa v různých kategoriích, aby dal dohromady tuto karetní hru. Bez ohledu na to, zda se jedná o staré průmyslové spreje jako KRYLON, QUICK, HIT COLOR a AUTO-K, které jsou stále k dispozici – nebo spreje pro graffiti jako MTN, MOLOTOW, MONTANA, LOOP nebo KOBRA, všechny mají kartu v ILOVEGRAFFITI.de kvarteto TOPCANS 2023.

První karetní hra se spreji!

První karetní hra od teamu ILOVEGRAFFITI.DE s názvem TOPCANS – WORLDWIDE AEROSOLS je adaptací tradičního kvarteta, ale ze světa sprejů. Je to především v kontextu graffiti, protože právě tam bylo nebo se používá 32 sprejů. Hraje se v šesti kategoriích: rok uvedení na trh příslušné plechovky, doba schnutí, vůně, hlasitost při nástřiku, kryvost a samozřejmě rozsah barevné palety. Veškerý obsah autoři důkladně prozkoumali a vyhodnotili, hrací karty obsahují historická fakta, zkušenosti sprejerů a externí recenze. Nárok na úplnost však nelze splnit, protože ve skutečnosti existuje mnoho dalších sprejů po celém světě. Karetní hra obsahuje 32 karet, na které autoři umístili podle nich nejdůležitější spreje za posledních 40 let. Dalším důvodem, proč není nějaký sprej v karetní hře obsažen, je dostupnost nebo práva. Pokud nějaký sprej již není k dispozici, v karetní hře ILOVEGRAFFITI.DE jej nenajdete.

Krátká fakta

  • Karetní hra TOPCANS je kreativní adaptací tradičního kvarteta ve světě graffiti sprejů.
  • Soutěž v 6 kategoriích: rok příchodu na trh – doba schnutí – zápach a vůně – hlučnost – kryvost – barevný rozsah.
  • Všechna fakta z Kvartetu byla důkladně prozkoumána a vyhodnocena
  • Všechny herní karty obsahují historická fakta, zkušenosti se sprejem a hodnocení.
  • 32 karet plus krycí karta
  • 2-6 možných hráčů
  • sestaveno týmem z ILOVEGRAFFITI.DE

Pravidla hry

  1. Zamíchejte a rozdejte všechny karty
  2. Hráč po vaší levici začíná první kolo
  3. Hráč, který je na řadě, si vybere hodnotu ze své aktuální vrchní karty.
  4. Hráč, který vyhraje podle hodnoty, získá kartu druhého hráče.
  5. Před začátkem kola se určí, zda v konkrétní kategorii vyhrává vyšší nebo nižší hodnota. Například v kategorii Range vyhrává vyšší číslo.
  6. Hráč prohrává, když už nemá v ruce žádné karty

Hodnoty karet

  • Color Palette / Color Range (paleta barev / rozsah barev): /+ nejvyšší vyhrává (barevné tóny)
  • Volume (hlasitost): /- nejnižší vyhrává (dB)
  • Smell (vůně): /- nejvyšší vyhrává (1 nízká / 2 střední / 3 silná / 4 páchnoucí)
  • Opacity (kryvost): /+ nejvyšší vyhrává (1 špatná / 2 střední / 3 dobrá / 4 velmi dobrá)
  • Drying time (doba schnutí): /- nejnižší vyhrává (v sekundách)

TOPCANS – WORLDWIDE AEROSOLS
(hodnoty karet, testovací metoda a kritéria hodnocení)

Implementací testovacích metod chceme zaručit spravedlivý herní zážitek pro všechny hráče. Pro zajištění přesnosti a spolehlivosti byly použity následující zkušební metody:

  1. Paleta barev: referenční jsou údaje poskytnuté výrobcem
  2. Hlasitost: Byla použita tryska 9022 skinny a mikrofon, který byly umístěny jeden metr od bodu spreje, aby bylo možné přesně měřit úrovně decibelů.
  3. Zápach: Jednoduše jsme použili množství lidí a jejich nosů jako senzorický nástroj k identifikaci hodnoty pachu a vůně. Kromě toho jsme shromáždili zpětnou vazbu od 30 graffiti umělců.
  4. Čas schnutí: testy schnutí byly provedeny u všech sprejů v interiéru při teplotě 25 stupňů Celsia, atmosférickém tlaku 1 008 hPa a relativní vlhkosti 70%. Byla měřena a zaznamenána doba potřebná k tomu, aby se barva stala tzv. touch-dry – suchá na dotek.

Technická data

  • Karty: 33ks
  • Formát: 59 mm x 91 mm
  • Hmotnost: 300g
  • Tisková / papírová data: digitální tisk, hrací karta
  • Balení: průhledné plastové pouzdro

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.