PREMIUM URBAN ART SPRAY PAINT

MOLOTOW™ PREMIUM

PREMIUM byl celosvětově první skutečný graffiti sprej a dodnes je stále známý jako referenční sprej číslo 1. Byl v roce 1999 uvedený na trh jako první optimalizovaný sprej pro streetart – vytvořený s umělci pro umělce. Vybavený osvědčenou technologií MOLOTOW™, může tento sprej fungovat v teplotě až do -10°C. Některá nastavení byla vylepšena do takové míry, že nedochází k prášení a neúmyslnému kapání. PREMIUM je známý také pro svou dobrou UV odolnost (jen tak rychle nevybledne). Jeho unikátní ovládání a jeho mimořádná barevná kvalita ho stálě dělá nejspolehlivější barvou ve spreji pro pouliční umělce po celém světě.

Objevte světově nejrozsáhlejší barvevnou škálu barvy ve spreji s rozsahem 275+ odstínů obsahující 8 neonových a 15 průhledných odstínů (barevný update na jaře 2018)!

Barvy ve spreji Molotow™ Premium 400ml nyní s 275 odstíny nakoupíte online zde.

Molotow™ PREMIUM

Produkční vylepšení

2019 redesign spreje

Začátkem roku 2019 proběhl redesign spreje, a tak z klasické papírové etikety se stala potištěná plechovka (tím se ušetřila spousta papíru) a od té chvíle všechny spreje dostávaji do vybavení nový měkký vari-valve ventil, díky čemuž dá mnohem jemněji kontrolovat tok barvy (poznáte podle stisku trysky na spreji). Dříve byly vybaveny typickým trvrdým ventilem, kde mohlo docházet k rychlejší únavě ruky, čemuž nastal konec.

2023 barevný donut

V roce 2023 pak proběhl update legendárního Double-Function cap vršku, kdy byly zavedeny tzv. barevné donuty obsahující název odstínu, známé od jiných značek. Tyto donuty jsou plastové, a může docházet k barevným odchylkám reálné barvy a tohoto donutu, nakolik tyto nejsou stříkané. K tomu byl přidán průhledný vršek, který v budoucnu bude nahrazen lepší vychytávkou.

Double Function cap byl skvělá věc, ale v mnoha případech postrádal svou super funkčnost a výhody. Jedna z nich byla, že byl stříkaný identickou barvou, která byla ve spreji, ale díky změnám u dodavatele, přestaly tyto vršky být stříkané, a nahradili je plastové, které mnohdy barevně neodpovídali. Druhá výhoda byla ta, že když se vršek správně otevřel, tak zůstal na spreji druhý díl vršku, který vždy uživateli napověděl jaký má odstín. Bohužel se často stávalo, že tento díl nevydržel na spreji, a pak se dopátrat odstínu bylo složitější.
Tomuto nastal konec, díky právě uvedeným donutům.

HLAVNÍ VLASTNOSTI

  • receptura s vysokou pigmentací (4x drcený pigment)
  • pololesklá
  • vysoce kryvá
  • permanentní
  • nejvyšší odolnost proti UV záření
  • rychleschnoucí a přilnavá (nitroalkydová báze)
  • téměř pro všechny povrchy
  • 400 ml: 252 plnobarevných odstínů v této škále
  • 15 transparentních odstínů
  • lesklý a matný lak
  • 8 neon fluorescentních odstínů
  • 400ml: konstantní výstup barvy
  • pantentovaná MOLOTOW™ technolgie: nestéká (anti-drip™), nepráší (no-dust™), kryje vše (covers-all™), pro každé počasí -10°C do +50°C (all-season™)
  • snadná barevná identifikace nově díky barevnému „donutu“, který na barvě zůstává navždy – spreje v produkci od 06/2023
  • spreje v produkci pod datum 06/2023 mají barevnou identifikaci díky stříkanému vršku – odstín na vršku odpovídá obsahu
  • barva je velice vhodná i pro airbrush (potřeba pistol rychle umýt benzínem, nakolik je sprej rychleschnoucí)
BELTON MOLOTOW™ PREMIUM sprej
Molotow Premium Neon UV Fluorescent blacklight color

MINI TUTORIAL MALOVÁNÍ

 

Krok 1

Jakmile máte svou konceptuální skicu na papíře, ujistěte se, že máte nejvíc kvalitní sprej pro vytvoření vašeho graffiti konceptu realitou (tj barvy ve spreji MOLOTOW™ Premium). Také se ujistěte, že máte dobrý stupeň ochrany proti výparům ze spreje, v podobě masky s filtrem. Tato vám umožní kreslit s vysokou koncentrací bez vlivu výparů.

Krok 2

Připravte si stěnu správným podkladovým nátěrem. Nezapomeňte použít venkovní nátěr. Jakmile je stěna připravená, můžete začít přenášet vaši skicu na stěnu. První náčrt může být nečistý, nemusíte se bát. Funguje totiž jen jako vodítko pro prostorové polohování a celkovou kompozici stěny.

Krok 3

Začněte pracovat na pozadí. Práce od pozadí k popředí je technika renesančních mistrů. Zjistíte, že to je mnohem přirozenější cesta k nakreslení obrazu. Jakmile vytvoříte pozadí, zkuste si uchovat malé množství použitých barev, které budou použity na finální retuše a opravy na konci.

Krok 4

Jakmile je pozadí hotové, překreslete znovu prostorový outline s použití tmavší barvy k definici linií. Pro toto bych doporučil odstíny #022 LOOMIT´s auberigne nebo #209 CMP dark brown. S kompletním prostorovým outlinem by jste měli mít solidní rám který vám strategicky dovolí aplikovat různé tóny k přivedení prostoru k životu.

Krok 5

Začněte aplikovat první set tmavých tónů ve vztahu ke světlu. Jak vyplňujete ve velkých prostorech, doporučil bych MOLOTOW™ 9005 SuperFat Cap (bílý s růžovým středem – růžový fatcap). Při vyplňování těchto oblastí se zkuste držet  prostoru vymezeného linkami a použít je jako bariéru, která vás zastaví k možností malovat přes pozadí. Použijte tříúrovňový systém (tlak stisku trysky rozdělte na třetiny) ke garanci plné kontroly trysky.

Když máte hotových většinu tmavých odstínů, začnete vidět klíčové pozice extrémních ztmavení a světel. Můžete začít dělat střední a lehké tóny a sledovat jak prostorové písmo začíná dostávat tvar a vytvářet iluzi že vychází ze stěny. Nezapomeňte, když tónujete barvy, použijte Soft Cap (MOLOTOW™ 9009 bílý s modrým středem – modrý fatcap) a míchejte odstíny od tmavého do světlého, a to vytvoří jemný gradient a je jednodužší pro oko.

Krok 6

Se skoro hotovou prostorovou věcí začněte pracovat v malých oblastech a sekcích na velkých detailech. Tato práce je více delikátní, takže ideální je použít German Skinny Cap 9002 (transparentní žlutá s černým středem) trysku pro precizní aplikaci barvy.

Jakmile je prostorová věc hotová, použijte sprej z pozadí na vyřezání a odstranění nechtěných chyb nebo přestřiků okolo 3D prostoru, stejně jako provedení nutných retuší. Tato malá pozornost na detail udělá veliký rozdíl v celkové ostrosti a vizuální kvalitě věci.

A je HOTOVO.

LOVEPUSHER na netu:
instagram: www.instagram.com/lovepusher
facebook: www.facebook.com/LovepusherArt

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.