Jak se vyznat ve skicákách a blackbookách co máme v našem sortimentu? To se dozvíte níže.

Naše produkty prošli v roce 2021 updatem, kdy jsou vyrobeny procesem šetrným k přírodě od renomovaného výrobce Clairefontaine. Tato značka je od roku 1858 synonymem pro kvalitní papírenské výrobky a je to jediný podnik v Evropě, který papír nejen vyrábí, ale také dále zpracovává. Papíry jsou pH neutrální a jsou ze 100% celulózy a jsou vegan friendly.

Ve skladech se mohou nalézti zbytky starších modelů, což byla Oranžová řada skicáků ONE4ALL, či Modrá linie skicáků AQUA PAD, ale tyto se vyprodají a už nebudou.

Všechny skicáky co máme k dispozici najdete ZDE.

Máme to rozdělené na několik linií:
ONE4ALL s papírem o gramáži 205g/m2 a vždy 40 listy (80 stran)
Pevná vazba – Blackbooky s formáty: A5 na šířku, A4 na šířku nebo na výšku
Měkká vazba – Sketchpady s formáty: A4 na šířku nebo A3 na šířku

Tento papír má hladký stabilní povrch a je vhodný nejen pro fixy MOLOTOW – akrylické, vodní i na alkoholové bázi (mixed media).

GRAFFITI SKETCHING Blackbooky s papírem o gramáži 90g/m2 a vždy 68 listy (136 stran)
Pevná vazba s formáty: A5 na šířku, A4 na šířku nebo na výšku

Tento papír je vhodný nejen pro fixy MOLOTOW – akrylické, vodní i na alkoholové bázi.

MARKER PAD WHITE skicáky s papírem o gramáži 90g/m2 a vždy 50 listy (100 stran)
Měkká vazba s formáty: A4 na šířku nebo A3 na šířku

Tento papír je vhodný nejen pro fixy MOLOTOW – akrylické, vodní i na alkoholové bázi.

MARKER PAD BLACK skicák s ČERNÝM papírem o gramáži 140g/m2 a 30 listy (60 stran)
Měkká vazba s formátem A4 na šířku.

Černý papír je vhodný pro kryvé fixy MOLOTOW – akrylické ONE4ALL, alkoholové bázi LIQUID CHROME (díky své struktuře lesk tolik ale nevynikne – papír saje a Liquid Chrome nejvíc vynikne na hladkých a nesavých površích), a také linie fixek PERMANENT PAINT + BURNER.

WATERCOLOR SKETCH PAD profi skicák s akvarelovým papírem o gramáži 300g/m2 a 20 listy (40 stran)
Měkká vazba s formátem A4 na šířku.

Tento speciální papír je vytvořen speciálně pro použití s fixy na vodní bázi – kde je výrazný rozdíl oproti běžným akvarelovým papírům, které se vyrábějí pro štětce. Akvarelový papír se skládá ze 100% celulózy s gramáží 300g/m2, a zabraňuje silnému prosakování inkoustu a má na každé straně listu odlišnou strukturu.

SPECIAL PAPER PAD blok s třemi druhy speciálního papíru o gramáži 185g/m2 a 6×3 listy (18 stran)
Měkká vazba s formátem A4 na šířku.
6x bílý papír, speciálně lakovaný
6x transparentní křídový papír (100% recyklovatelný s možností tisku)
6x černý papír, speciálně lakovaný

Tento Special Paper Set je dokonale vhodný pro naše fixy a barvy řady ONE4ALL (obsahuje 6 metalických odstínů), Permanent Paint (3 metalické) a pro celou řadu LIQUID CHROME, čímž je říká to, že zejména metalické barvy zde vynikají dokonale. Proto by se pro toto hodily i Dripsticky.
Tyto speciální potahované papíry nejsou vhodné v kombinaci s inkousty na vodní bázi, protože ty se potřebují do něčeho vpít, a to tyto papíry neumožňují, a inkoust jen tak nezaschne.

Pro ty co mají radši menší formáty, nebo si jen chtějí otestovat který papír je nejvhodnější máme pak 2 A6 sety.

PAPER TRYOUT SET PAPÍRŮ A6, který obsahuje všechny typy papíru, které máme v portfoliu skicáků a blackbooků (1x BLACKBOOK GRAFFITI SKETCHBOOK/PAD & MARKER PAD sketching papír 90g/m2, 1x BLACK MARKER PAD černý papír 140g/m2, 1x ONE4ALL PROFESSIONAL SKETCHPAD/SKETCHBOOK papír 205g/m2, 1x WATERCOLOR SKETCHPAD papír 300g/m2, 1x transparentní křídový papír (100% recyklovatelný) 185g/m2, 1x černý papír, speciálně lakovaný 185g/m2, 1x bílý papír, speciálně lakovaný 185g/m2).

SPECIAL PAPER SET PRO EFEKTOVÉ BARVY A6, který obsahuje efektové papíry o gramáži 185g/m2 (2x bílý papír speciálně lakovaný, 2x transparentní křídový papír (100% recyklovatelný s možností tisku), 2x černý papír speciálně lakovaný).

Pro fajnšmekry nemůžeme zapomenout na naše notýsky MOLOTOW TRAIN, které jsou ve formátu A5 a s kvalitním čtverečkovaným papírem (192 stran (96 listů), 90g/m2) ve stylu Molotow Trainu, které jsou dokonale vhodné pro všechny druhy poznámek, textů a rychlých skic.
Jako bonus je na zadní straně tvrdé vazby kapsa na dodatečné dokumenty a gumička přes vazbu. Díky jeho formátu se krásně vewjde do menších tašek, kabelek či batohů.

Díky ekologické výrobě (PEFC certifikace, která vychází z mezinárodně uznávaných pravidel na trvale udržitelné obhospodařování lesů) a pH neutrálnímu papíru, tento notes nabízí přidanou trvanlivnou hodnotu.

Tyto jsou ve dvou designech obalu, jeden je v tmavě modré Molotow Train Driver´s Log, a druhý je v designu Street Edition.

K tomu, abyste se zorientovali vám může pomoci taky obrazová pomůcka, která vyjadřuje počtem hvězdiček co je na co vhodné. Samozřejmě je to jen orientační, kdy můžete dosáhnout jiných výsledků v závislosti na konkrétní technice malování.

Všechny skicáky co máme k dispozici najdete ZDE.

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.