Galerie MEGA je nová galerie, která se soustředí na graffiti a streetart umělce.

Tato galerie, kterou kurátoruje David Strauzz, chystá již druhou výstavu. První výstava hostila známého umělce jménem Matěj Olmer aka BIOR, a rozhodně stála za pozornost. Druhá vernisáž výstavy s podtitulem Salud Dinero Amor, se chystá na čtvrtek 27.8.2020 na 18:30 hodin, kde bude hostit dva umělce, KEAPS & OSCURO.

O umělcích:
„KEAPS“ – https://www.instagram.com/keaps_25lr/
Narodil se v Mexiku a vyrostl ve Spojených státech. „Keaps“ nyní žije v České republice a pracuje na plný úvazek jako umělec a tatér. Představuje svůj pohled na městskou kaligrafii od klasiky po formu graffiti tagů. Jeho díla lze nalézt po venkovních stěnách v celé Evropě a i ve světě, ale na plátnech. Je posedlý vývojem svého stylu a používá štětce a barvy ve spreji k vytváření vrstvených vzorů a složitých optických kompozic. Od setkání s Oscurem často dělali na společných projektech a vzájemně se tlačili, aby své jedinečné styly posunuli na novou úroveň.

„OSCURO“ – https://www.instagram.com/oscuro_ink/
Oscuro, narozený a vychovaný v Brně, nyní žije a pracuje v Praze a je zcela oddaný svému umění. Často cestuje po světě, rozvíjí svůj styl a absorbuje nové vlivy. Oscuro je velmi žádaným tatérem a jeho umělecká díla jsou sběrateli velmi vyhledávána. Spolupráce s Keapsem přinesla do Oscurovy práce novou energii a společně jsou v popředí české scény calligraffiti.

URBAN CALLIGRAPHY / CALLIGRAFFITI
Kaligrafie je výtvarné umění vztahující se k psaní. Prezentujeme tuto výstavu jako průzkum „městské kaligrafie“ nebo „kaligraffiti“. To může být popisováno jako moderní praxe definovaná jako “umění dávat formu tagům v expresivním, harmonickém a velice kvalitně provedeném způsobu“. Moderní kaligrafie sahá od funkčních nápisů a návrhů k uměleckým dílům kde písmena mohou nebo nemusí být čitelné. Hledání optimálního složení písmen a slov je to, co určuje styl každého umělce.
Kaligrafii lze najít historicky po celém světě, včetně Asie, Afriky, Středního východu, Střední Ameriky a Evropy, v textech a reliktech objevených v celé historii, včetně mayských, tibetských a perských civilizací, kde byla abeceda poprvé vyvinuta. Účely a použití zahrnovaly společenská, politická, obchodní a náboženská prohlášení. Tyto texty vyprávějí příběh o cyklu života a kultury krásným a někdy brutálním způsobem.

Galerie Mega se nachází ve vestibulu stanice metra B Karlovo náměstí, směr Palackého náměstí.

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.