Je to teprve chvíli, kdy jsme zařadili do našeho sortimentu akční řady sprejů MOLOTOW ACTION zbrusu nový produkt: CoversAll Acrylic Water-Based 400ml! S malým zápachem a navržený pro rychlé aplikace, tento sprej nabízí vysoce kryvý a velmi rychle schnoucí lak. Níže video a rozhovor.

Nabízí se zde tedy první feedback na tento jemný a nezapáchající nástroj. Takže tu máme video s použitím právě CoversAll Water-Based 400ml v opuštěné lokalitě, a to se využitím všech jeho možností, jako je i jeho neuvěřitelná vydatnost. V souvislosti s videem měla novinářka Lisa Munch možnost si promluvit s člověkem, který stojí za MOLOTOW Paint technologiemi, a to samotným panem Jürgenem Feuersteinem:

 

Dobrý den Jürgene. Nejnovější produkt značky MOLOTOW™, CoversAll Acrylic Water-Based, má velice dobrý výkon na to, že je to sprej na vodní bázi. Jak přesně a za jakým účelem jste ho vytvořili?

Vývoj spreje na vodní bázi CoversAll Water-Based je výsledkem vývoje spreje ONE4ALL na vodní bázi, který slouží spíše pro ateliér, hobby a D.I.Y. aka udělej si sám. Tehdy jsme nahradili 85% těkavého rozpouštědla vodou. Nikdo nikdy předtím takové množství rozpouštědla nenahradil. Sprej ONE4ALL jsme posunuli ještě dál, s ohledem na jeho využití v graffiti. Graffiti umělci mají jiné požadavky na spreje, než obyčejní kreativní lidé. Graffiti umělci potřebují, aby jejich plechovky byly mnohem dynamičtější, rychlejší, flexibilnější, rychleschnoucí a aby pořádně kryly. CoversAll Water-Based sprej na vodní bázi je první rychleschnoucí sprej pro graffiti s vodou ředitelným lakem. Pro tento účel jsme vyvinuli ULTRA-PERFORMANCE technologii: lak je vysoce kryvý, ultrarychlý a nabízí dokonalý účinek – dokonce i na čerstvé mokré barvě. Jednou z největších výhod nové plechovky je jednoznačně její kryvost, například Zinc Yellow žlutá, a také její produktivita – vydatnost. Kromě toho, je nízký zápach mnohem příjemnější v mnoha různých oblastech.

Vyvinuli jste tento produkt, abyste překlenuli mezeru vytvořením efektivity, která na trhu doposud nikdy nebyla?

Snažili jsme se vyvinout sprej, který je šetrnější k životnímu prostředí než jiné spreje. To není tak snadné, protože se musíte ujistit, že kvalita, na kterou jsou graffiti umělci zvyklí, se nezhorší. Vyzkoušeli jsme toho hodně, a nakonci jsme přišli se sprejem s obrovskou neprůhledností a ultra matným jasem. Lak je navíc ultra-rychle schnoucí na to, že je s recepturou na vodní bázi. Toto učiní pohlazení na duši mnoha milovníkům a fanouškům graffiti. Jak jsem řekl, vynalezli jsme toto speciálně pro graffiti akce, takže je důležité být téměř bez zápachu. Spreje, které nezapáchají mohou být extrémní výhodou, pokud chcete pracovat diskrétně. Další výhodou co jsme objevili, tento sprej je mnohem vydatnější na plochu, jak klasické spreje. A ke všemu, tato barva ve spreji má excelentní uhlíkovou stopu.

Zohledňovali jste při vývoji tohoto produktu následky na životní prostředí?

Ano. Jak jsem řekl, je to další rozvoj našeho spreje ONE4ALL, který je šetrný k životnímu prostředí. Jistěže sprej zůstane sprejem, protože principelně barva se ze spreje musí z ventilu dostat nějak ven, ale můžeme potvrdit, že jsme značně snížili jeho škodlivost jak pro člověka, tak pro životní prostředí. A kromě toho, běžný lak na vlasy je mnohem méně zdravý.

Řekl byste, že budoucnost spreje může spočívat v laku na vodní bázi, nebo si myslíš, že laboratoře vynaleznou v příštích letech další technické možnosti, jak vytvořit modernější výrobky?

Lak na vodní bázi bude pravděpodobně průkopníkem pro další vývoj laků a sprejů. Je těžké předvídat další úspěchy, kterých věda a technologie dosáhne. Vzhledem k tomu, že žijeme v době omezených zdrojů, lidé budou muset najít další alternativní materiály, s nimiž budou v dlouhodobém horizontu pracovat. To je život. A kromě laku existuje i mnoho dalších věcí, jako je samotný sprej, který by mohl být inovován a dále rozvíjen. Bohužel vám nemohu sdělit žádné další podrobnosti 😉

Co přinese budoucnost pro CoversAll Water-Based Acrylic?

Naše laboratoře již analyzují a upravují 180 nových odstínů. Uvedeme je na trh, jakmile se do toho zapojí všechny naše oddělení a náš management kvality nám řekne, že je to OK. Jsme prostě ultra-fast!

COVERSALL WATER-BASED ACRYLIC

Zdroj: https://www.molotow.com/en/magazine/the-brand-new-coversall-water-based-video-interview/

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.