Malý seriál „deseti“ otázek pro známé čí méně známé umělce pro vaší inspiraci. Respondentem je Mistr IAMRUSHDOG – kterého sledujte na jeho instagramu: https://www.instagram.com/iamrushdog/.

Background story: Adam aka IAMRUSHDOG se tady objevil díky Lukáši Kladívkovi, a od té doby je pravidelným zákazníkem našeho obchodu, a časem jsme ho jmenovali naším ambassadorem, kdy všechny ambassadory najdete pod hashtagem #molotowambassador.

ZDE JE 10 OTÁZEK PRO IAMRUSHDOG:

Město nebo crew kterou reprezentuješ:
Suprema Calligrafia crew Worldwide.

Kde jsi přišel/přišla ke svému stylu – nebo klasická otázka, jak se ti to stalo, že jsi na takové úrovni jaké teď jsi?
Během školy mě vždycky zajímalo písmo a kompozice z něj k tomu taky breaking, graffiti scéna, hudba a pouliční styl. Během ročního pobytu v Los Angeles jsem měl možnost být součástí urban kultury v „mexické“ čtvrti na předměstí LA a v San Diegu a tam mě to dostalo. Začal jsem si pomalu vyvíjet svůj typ písma a od té doby už mě to nepustilo. Potom další hype cca 7 let zpátky pro mě byl, když jsem viděl video od TheosOne, kde recenzoval paralelní pero od značky Pilot. Od té doby jsem ho už nedal z ruky a přidal si do arzenálu typ písma Black letters, který mi pomohl pochopit stavbu písma ještě více do detailu.

Digital nebo analog? I když je analog stále klasika, digitál začíná fungovat taky velice dobře. Co pro tebe funguje nejlépe?
Oboje, ale stále radši analog. Kontakt mezi nástrojem a povrchem all day long.

Tvoje oblíbené Molotow produkty?
Gold & Black Permanent Paint 125ml, ONE4ALL akryly – jak fixy tak i spreje, Molotow Masterpiece marker a Transformer, Urban Fine-Art akryly ve spreji, AQUA Pump Softliner.

Nějaké tipy a dobré rady, pro lidi, kteří chcou být dobří v kreslení / malování / tvorbě?
Zkuste nadrillovat základy, inspirovat se kolem sebe od lidí a všeho co jde. Tvořte s chutí a motivací, ale budujte svůj signature styl, upřímně zjistěte co se vám nejvíc líbí (jaký vibe, jaký feeling vás nejvíce táhne). Nenechte se zlákat pouze tím co je momentálně populární, ale věřte své tvorbě. A stay authentic. Hlavně aby vás to bavilo, protože je to běh na dlouhou trať. Proto je super si v tom stále hledat nové a nové způsoby a tak zůstat hungry s chutí a motivací.

Je kreslení / malování tvoje hlavní práce, nebo co je tvoje práce?
Ano, 80% art tvorba a 20% marketing, grafika a design. Občas se to ale mění.

Znáš nějaké umělce z čech nebo slovenska co tě baví – a proč?
Strašně moc lidí. Nedá se to vypíchnout:)
Držím úctu pro lidi, kteří v minulosti i nyní napomohli tomu, aby veřejnost byla více otevřená ne až tak klasické formě umění. Prostě těm, co nám vyšlapali cestu.
U lidí si vždy všímám dvou aspektů, a to jsou skills a charakter, a to jak to dokážou převést do své do tvorby. To mě vždy zaujme. Taky sám sobě jsem tím největším kritikem, ale tak to má asi většina umělců podobně. Každopádně prvni co mne napadá (co mě na nich baví je na delší posezení, klidně odpovím osobně)
Česko: Maxim DTLA, Michal Škapa, Martin Krajc, David Strauzz, Jakub Uksa, Prorok, Artcore Commando, JWmindstrike, Keaps, Adam Štěch, Khoma, Sany a můžu jet dál a dál.
Slovensko: tolik neznám a stydím se za to. Znám spíše urban dance sféru ale jinak asi Samuel Potúček, Doke, Skicar
… a samozřejmě si na všechny vzpomenu az odešlu tento dotazník.

Jak se tě dotýká situace okolo COVIDU, tvoříš více, nebo jako to ovlivňuje tvůj život v obou směrech – pozitivní i negativní?
Tvořím nějak tak stejně, Tolik se mě to nedotklo. Spíše asi finančně, jako všechny. Hlavně mi to dalo prostor a čas se na věci koukat i z jiné perspektivy. to je asi ten pozitivní aspekt. Donutilo nás trochu zvolnit a nadechnout se.

Uveď 3 nebo více oblíbených umělců, kteržý sleduješ na instagramu / facebooku nebo kde, a musíš to s námi sdílet:
https://www.instagram.com/xsyz_k_
https://www.instagram.com/hvalor
https://www.instagram.com/chazbojorquez
https://www.instagram.com/theosone
https://www.instagram.com/deferk2s
https://www.instagram.com/retna
https://www.instagram.com/saiddokins
https://www.instagram.com/biscosmith
https://www.instagram.com/tubsz_illa
https://www.instagram.com/suprema.caligrafia.crew
https://www.instagram.com/busterduque

Místo pro vzkaz našim čtenářům:
Each one – teach one . See art through heart. La Vida Pura & La Vida con Calma. We create the world we live in. Starve ego feed soul. POKORA.

Bonus otázka: tvoje oblíbená hudba, skupina, kterou posloucháš při práci?
Anderson Paak, DJ Shadow, Nas, Odesza, Kaytranada, Mura Masa, Afu-ra, Nicky Jam, Kanye West, La Coka Nostra, POD, Moja reč, Katarzia, Vladimir518, Momo.

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.