Malý seriál deseti otázek pro známé čí méně známé umělce pro vaší inspiraci. Respondentem je skupina Brainfart ze Švýcarska.

https://www.instagram.com/brainfart_comics/ nebo https://linktr.ee/brainfart_comics

Background story: 25 let výročí Molotowu a jejich kolaborace se Stickermagem nás dovedla k tomu, že jsou tu následující řádky, s touto skupinou ze Švýcarska, o které jsme předtím samozřejmě nevěděli (ne o tom Švýcarsku, ale o této skupině).

Město nebo stát, crews které reprezentujete:

Curich – Švýcarsko

Jak jste přišli ke svému stylu, resp. co se stalo že jste na takové úrovni, jako jste teď?

Jako děti jsme se celé hodiny dívali v televizi na všechny komiksy, později to byly komiksy v časopisech a knížkách a dneska kreslíme každý den BRAINFART. Takže recept je cvičit, cvičit, cvičit!

Ačkoliv je analogová tvorba stále klasika, digitální tvorba taky celkem jede, takže co pro vás funguje nejvíce, aneb digital nebo analog?

Dáváme přednost mixu digitálu a analogu. V dnešní době můžete neuvěřitelně snadno a rychle realizovat digitální kolaborace s dalšími umělci, vytvářet nové světy a realizovat tak vzrušující práce na zakázku. Analog zabere trochu více času, ale můžete také zpomalit a trénovat svou preciznost, protože u analogových prací to musí přesně sedět.

Vaše oblíbené nástroje od Molotow™?

Fixy ONE4ALL od Molotowu jsou pro nás každodenním nástrojem. Neexistuje nic, co bychom těmito fixami nepomalovali, například slavné diskety, lépe známé jako Floppy Farts. Kresllíme ale také samolepky nebo větší plátna. A pokud můžeme občas zkrášlit větší stěnu, potom pracujeme se spreji Molotow Premium a právě akrylovými Molotow One4All. Oblíbené trysky jsou pak Molotow Superskinny a Molotow Fatcap.

Máte nějaké tipy a dobré rady pro lidi, kteří chcou být dobří ve své tvorbě?

Naše tipy: vyprázdněte svou mysl od negativních myšlenek, pořiďte si dobré kreslící prostředky (nejlépe fixy a skicáky Molotow), a kreslete vše, co vám stojí za to. Trénujte každý den, dělejte chyby, vylepšujte je a opakujte!

Je vaše kreslení / malování hlavní povolání, nebo je to bokovka?

V tuto chvíli je to naše vedlejší práce. Ale díky přílivu našich příznivců a nárustu objednávek, si dokážeme představit, žebychom z BRAINFART v budoucnu mohli žít. Pak se potkáme na pláži v Guadeloupe v karibiku, kde budeme pít každý den svoje drinky.)

Jako hlavní zaměstnání provozujeme vlastní konstrukční kancelář Ankerpunkt.Graphics ⚓️

Znáte Česko / Slovensko a nějaké lokální umělce?

Žádný umělec nás teď hned nenapadá, ale určitě máme spoustu umělců na našem Instagramu nebo Facebooku.

Ovlivnilo vás nějak dění kolo covidu, např. jestli tvoříte víc?

Covid je kletba a požehnání. O kletbě nemusíme moc mluvit, ale požehnáním je, že jsme v této době nebyli nikdy tak kreativní a aktivní. Realizovali jsme nespočet kolaborací s umělci z celého světa a vytvořili jsme spoustu obrázků a pláten. Letos také oslavujeme 10 let BRAINFART, takže je perfektní že jsme začali být tak kreativní.

Oblíbení umělci, co vás inspirují:

BRAINFART v průběhu let realizoval časopis s nálepkami STICKERMAG, kde představujeme 8 národních a mezinárodních umělců, (mimo jiné také speciál s Molotowempouze na objednávku a platba předem – pro info pište DM nebo mail na praha@molotow.cz). Je pro nás tedy obtížné řict, kteří jsou naši top 3.

Pokud ale musím vybrat tři umělce, tak musíme vyzdvihnout naše lokální umělce ze Švýcarska:

1. BUST: neuvěřitelně talentovaný umělec z Basileje a jeho pop graffiti je jedinečné.

2. BANE aka Fabian Bane Florin: je to nejen vřelý člověk, ale také vytváří neuvěřitelně realistické graffiti nebo muraly.

3. ONE TRUTH: dva bratři z Curychu žijí ze svého umění a vytvářejí částečně ponuré motivy kombinované s nádhernými barvami. V Curychu můžete vždy najít místa se psem jménem Daisy.

Vzkaz pro čtenáře:

Fíha… takže takhle: pokud ještě neznáte BRAINFART, musíte to určitě dohnat. Pracujeme podle jednoho pravidla: žádná pravidla nejsou. Každý BRAINFART co nám projde hlavou, je okamžitě načmárán na papír nebo nějakého bloku. Jsme tu už okolo desíti let a dalších deset bude následovat. Jsme návrháři charakterů a umělci z města. Každý rok vydáváme náš nálepkový magazín s více než 100 nálepkami na 48 stranách. Ale také existujeme analogově jako nálepky, diskety – floppy farts a pátna. A samozřejmě cheme být VETŠÍ a v budoucnu se zaměříme na velké stěny. Pojďte s námi na cestu do FARTIVERSE: www.brainfart.ch .

PS: nedávno jsme také spustili náš jedinečný BRAINFART podcast o městském umění a kultuře. Zkontrolujte to!

Bonusová otázka – co posloucháš za hudbu při práci?

Jelikož jsme v BRAINFART tři hlavy, můžete si představit, že hudební směry jsou rozdílné. Ty jdou od Drum’n’Bass, přes Reggae, po Hip Hop, Rock atd. Jedna věc je jistá, když být kreativní, tak kreativnost musí být spotřebována! 🙂

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.