MOLOTOW TRAIN #19 LECTRICS

DOMÁCÍ ZÁKLADNA: LYON, FRANCIE
CREW: ADULT ENTERTAINMENT CREW, DFP, ALL YOU CAN EAT, LECTRICS
ARTIST COLOR: #191 SAHARA BEIGE

EXLUZIVNÍ INTERVIEW S WOBEM Z LECTRICS:

Krátce se nám prosím představ.
Jsem WOBE, francouzský writer aktuálně žijící v Lyonu. Píšu také IZZY a BEWO. Jsem součástí crews Adult Enteratinment Crew, DFP a All You Can Eat. Maluju tyhle jména okolo 20 let a snažím se je malovat v nejoriginálnějším stylu který je možný.

Mít svůj vagón na dvorku je…
Nejlepší cesta ke cvičení jednoduchého a chutného stylu, jak by to mělo být na takových površích. 

Jak jsi se dostal do této akce s MOLOTOW™ Trainem?
Šéfuju webový magazín o style writingu.Jmenuje se LECTRICS a je online okolo 10 let. Značka Molotow™ je můj partner mnoho let a myslím že oba máme stejné požadavky, v tom co děláme. To je proč nám to jde spolu tak dobře. Bylo logické, že dřív nebo později budeme spolu kooperovat s malováním tohodle slavného vlaku.

jak by jsi popsal svůj styl?
Já považuji graffiti jako takovou laboratoř. Písmena jsou chemikálie a bombing jsou testovací zkumavky a nádoby.  Experimentuji a snažím se najít perfektní recepturu na styl. I dnes ho stále hledám… Stylewriting je pro mě trénink, který musí zůstat spontánní a instinktivní. Musí reflektovat váš aktuální stav a adaptovat ho k podpoře stylu a vašemu prostředí. Často zkouším nové věci, zatímco zachovávám základy, které nám zanechali pionýři graffiti. Můj styl vypadá jako kombinace inovace a tradice – nové písmena, starý recept. V posledních letech jsem přetvořil staré charaktery, které můžou být vidět na starém newyorském metru v raných osmdesátkách. To je moje cesta života – doba které bych se chtěl zůčastnit. Používám jednoduché přechodové efekty, tradiční šipky a jednoduché barevné kompozice, které nepotřebují příliš přemýšlet. Zkouším být akci častěji, než přemýšlet kdy půjdu malovat. Touto cestou překvapují sám sebe a nacházím nové formy a písmena.

Je tu nějaká inspirace?
Moje inspirace pochází hlavně z New York metra v sedmdesátých a osmdesátých let. Stejně také pro surovou, spontánní stránku, jako perfektní kombinace mezi písmeny a charaktery. Ffrancouzský styl od roku 1983 do 1987 (CTK, TCA, BBC) mě inspiruje pro efekty a formy jednoduchých dynamických písmen a dále pro geometrii – podélný tvar písmen.  A finálně Berlínský styl, to je inspirace pro experimenty, inovace, odvahu a ta touha, vždy udělat pokročřilý stylewriting.

Co si asociuješ se značkou MOLOTOW™?
Molotow™ reprezentuje ambici mi vždy nabídnout kvalitní materiál. Je tu velice tradiční stránka věci, kterou mám velice rád. Značka Molotow™ se skládá se zapálených lidí, jejichž gólem je nám dát to nejlepší, co je možné, takže my se pak můžeme vyjádřit.

Sledujte umělce: lectrics.fr

Train poster:

Komplet report: https://www.molotow.com/magazine/molotowtm-train/aple76-wobe-painting-the-molotow-train

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.