ONE4ALL FIXY A SPREJE

Linie MOLOTOW™ ONE4ALL™ se skládá ze skupiny akrylátových pumpovacích fixek, barev ve spreji a laků vyrobených dle nejnáročnějších specifikací v Německu. Všechny produkty ONE4ALL jsou vzájemně míchatelné mezi sebou a neuvěřitelně všestranné, protože mohou být použity téměř na všech površích včetně papíru, plátna, kovu a kamene. Vzhledem k tomu, že jsou bez zápachu a rozpouštědel, jsou vhodné pro použití v ateliéru. 

Řada Molotow ONE4ALL™ umožňuje pracovat na jedné věcí pomocí akrylových fixek, spreji a laků. Fixy a spreje ONE4ALL mají stejný odstín ve 24 barvách, takže je lze kombinovat nebo navrstvit bez narušení celistvosti díla, ať už jde o akrylovou malbu ve velkém měřítku prováděnou sprejem s detaily dodělanými tenkým fixem, nebo jde o streetart který cílí na akvarelový efekt na velké ploše. Poměrně pomalá doba schnutí akrylických sprejů ONE4ALL znamená, že mohou být míchány na povrchu pomocí metody wet-on-wet nebo mícháné štětcem, protože mohou být ředěny acetonem nebo vodou. Barva ve spreji schne trochu pomaleji jak fixy, takže musíte chvíli počkat pokud přes ni chcete kreslit fixy, nicméně je to vlastně i užitečné, pokud chcete fixy použít na ředění nebo míchání mokrého nástřiku.

Malíři, kteří používají akrylické barvy, zjistí že je fixy a spreje ONE4ALL se dobře hodí k jejich stávajícím postupům. ONE4ALL spreje jsou skvělé pro podbarvení, zatímco fixy jsou ideální pro přidávání detailů do maleb. Poskytují vám velkou kontrolu a jsou užitečné pro tvorbu přímých linek nebo linek s konzistentní šířkou. Je také možné dosáhnout širší barevné škály smícháním akrylických náplní ONE4ALL.

Řada Molotow ONE4ALL je adaptabilní a je šetrná k životnímu prostředí, protože všechny fixy jsou vyrobeny k opětovnému použití a oboje, fixy i spreje obsahují minimální množství rozpouštědel, kdy sprej obsahuje 85% vody. Všechny barvy v této linii jsou odolné UV záření a jsou permanentní. Poskytují plné a konzistentní barvy díky patentované technologii, která je šikovně navržena tak, aby vyhovovala všem způsobům použití.

Jakmile dokončíte své umělecké dílo, můžete použít ONE4ALL Varnish lak ke zvýšení trvanlivosti díla, který poskytuje odolnost proti poškrábání a UV záření. Protože je v lesku i matu, můžete změnit finální pololesklý povrch fixek, nebo změnit matný finiš spreje.

Podívejme se na jednotlivé části této řady


ONE4ALL Akrylické fixy (popisovače)

Akrylické fixy Molotow ONE4ALL jsou v barevné škále 50 odstínů, 4 velikostech těla a různé hroty v 6 velikostech (od 1 mm do 15 mm) tvořící extrémně adaptibilní a přizpůsobitelnou řadu. Všechny jsou permanentní, odolné UV záření (mimo neonové fluorescentní odstíny) a jsou netoxické. Zatímco mají vysokou míru kryvosti, která umožňuje kreslení přes vrstvy, fixy ONE4ALL můžou být ředěny vodou pro akvarelové nebo průhledné efekty. Můžete také použít aceton k jejich zhuštění a poskytnout jim vetší permanentnost na mastnějších površích.

Fixy Molotow ONE4ALL se odlišují od ostatních arkylických fixek, a to z několik důvodů, krom toho že jsou zcela kompatibilní s jejích společnými ONE4ALL produkty. Všechny jsou rychleschnoucí do rovnoměrného pololesku, který je konzistentní díky své aktivní technologii toku barvy. Před vyschnutím barvy s ní můžete pracovat pomocí kartáčku namočeného ve vodě, aby jste vytvořili přechodový efekt podobný akvarelu. Fixy jsou také šetrné k životnímu prostředí, protože žádná část výrobku není určena k likvidaci: každý jednotlivá fixa může být znovu naplněna minimálně 50x a hroty mohou být vyměňovány tolikrát, kolikrát je potřeba.

Proč mají fixy ONE4ALL konzistentní tok barvy?

Patentovaný kapilární systém je obsažen téměř v celé řadě pumpovacích fixek a Flowmaster ventil obsahují všechny. Tato chytrá technologie znamená, že fixy poskytují konzistentní tok barvy do špičky hrotu, ale nebudou přesycené po pumpování, takže můžete zachovat jasné a čisté linie. To je zvlášť důležité u širokých fixek, jelikož pružinový Flowmaster ventil pouští barvu skrz a okolo kapilární sítě pro vytvoření širokého pokrytí, což by bylo mnohem obtížnější bez této technologie. Efektivní kapilární systém také znamená, že hroty zůstavají vlhké delší dobu, což zabraňuje vysychání a tím pádem hroty vydrží s plnícím tělem fixy. Nakonec i zabudovaná míchací kulička uvnitř fixy míchá barvu aby byla promíchaná a rovnoměrná po zatřesení s fixou. Když budete mít fixu, kde není barva promíchaná, nelekejte se. Je to úplně normální, a jediné co musíte udělat, je dostat kuličky do akce a zamíchat pigment a rozpouštědlo uvnitř fixy.

Na co mohou být fixy ONE4LL použity?

Fixy ONE4ALL mohou být použity na téměř všech porézních i neporézních površích. Jsou ideální pro detailní práce všeho typu na papír, fotografie, papírový kartón, průklepový papír a plátno. Díky rozsahu velikostí hrotů, mohou být použity k vytvoření celého díla, velkého nebo malého, a jsou jednodužše použitelné pro mixed media pro vytvoření hloubky nebo experimentování. Fixy Molotow ONE4ALL lze také využít na neporézních površích, kde některé fixy mají problémy. Velice dobře se drží na kameni, dlaždicích, omítce a cemmentu a stejně tak mohou být použity na sklo a keramiku. Vzhledem k jejich permanentní a voděodolné povaze jsou také vhodné pro použití na dřevo, latex, izolepu, květináče a kov.

Rozsah velikostí:

Série ONE4ALL má různé velikosti těla, každé je popsané čísly a názvem produktu na boku fixy. Velikost těla vám ukazuje kolik máte náplněa také s jakými hroty je kompatibilní. Rozsah od nejmenšího do největšího obsahuje:

Rozdíl mezi řadou 427 a 627 je ten, že řada 427 je mnohem kratší, 11,5 mm dlouhá – ideální pro přenos větší škály odstínů.

Nejmenší z řady Molotow ONE4ALL je fix s průměrem těla 12 mm a 1 mm plastovým Cross-Over (CO) hrotem (127HS-EF). Tyto jsou v černé a bílé a jsou použitelné precizní práci a detailní akcenty, ačkoliv omezený rozsah barev znamená, že mnozí preferují o něco větší, a to fixy s plastovým CO hrotem 1,5 mm, které jsou k dispozici ve 40 odstínech (127HS-CO). Pro trochu větší pokrytí při práci na detailech jsou pak plstěné hroty 2mm a ty jsou k dispozici v kompletní 50 odstínové škále (127HS).

Řada 227 o průměru 16mm v kompletní 50 barevné škále (227HS), je opatřena 4mm kulatým plstěným hrotem se standartním průtokem a může být snadno použita pro střední nápisy nebo kresby a malby. Je také k dispozici v oboustranné verzi (Acrylic Twin) ve 48 odstínech. Ta má plstěný kulatý 1,5 mm hrot na jednom konci, a 4 mm na druhém, takže je snadné přejít mezi detailní a širši stopou bez přestávky.

Řada 327 o průměru 22mm má 4-8mm plstěný vysoce průtočný zkosený hrot (327HS), který poskytuje širokou linku a je užitečný pro kaligrafii nebo vytvoření stuhového efektu. Jsou k dispozici od května 2019 ve 24 odstínech!

Řada 427 a 627 s nejvetším průměrem 29mm, mají 15mm široký High-Flow vysoce propustný hrot, který je ideální pro kreslení velmi tlustých stop a pro rychlé pokrytí velkých ploch. Obě tyto velikosti maji neobvykle konzistentní tok z celého povrchu hrotu, díky kapilární technologii Molotow™, která zabraňuje nerovnoměrnému rozlití barvy do hrotu. Jsou k dispozici v 18 odstínech.

Škála výměnných hrotů pro fixy ONE4ALL

Řada Molotow ONE4ALL je vytvořená k tomu, aby vám dala tolik možností, kolik je možných. Různé série popisovačů (127, 227 atd.) mají vyměnitelné hroty. Zatímco různé velikosti těla mají standartizovaný hrot, vy máte možnost jednodušše hrot vyměnit za identický nebo jeho alternativu, a to jeho vytažením pomocí prstů a posléze jemným vložením nového. Toto vám jen neprodlouží životnost fixy (když vyměníte vyschlý nebo opotřebovaný hrot), ale také vám umožní vyměnit hrot za jiný, který dělá jinou linku.

To znamená že 1 mm plastový CO hrot, který je pouze u černé a bílé, můžete tento dát k jakémukoliv fixu řady 127 jiné barvy. Podobně také 1,5 mm CO hrot. Tyto hroty jsou v podstatě dutý plastový kužel, kterým protéká barva, a je ukončen buď 1 mm nebo 1,5 mm špičkou, která má velice jemné průřezy a těmi barva vytéká ven – a Cross Over, protože jsou plastové, a snadno přecházejí přes povrch. Je také k dispozici 1 mm tenký Special Tech hrot, který je z části plstěný, a na konci je dutý plast s tenkým průřezem pro dosažení nejtenší linie. Tento Special Tech je ovšem náchýlný k zasychání, ale je prostě nejtenší, a proto má své místo v nabídce. Standartní plstěný 2 mm hrot se dá zase použít na tenké fixy, podle potřeby.

Fixy z řady 227HS mají 4 mm plstěné kulaté výměnné hroty, k dispozici se standartním průtokem a 4 mm High-Flow (HF) vysokým průtokem. HF hroty jsou více porézní; inkoust prochází přes plsť mnohem rychleji. Můžete také mít 2-5 mm kaligrafický hrot pro tuto sérii, se standartním průtokem. Tyto jsou zkosené a umožňují linky dvou velikostí, a to 2 mm a 5 mm. Stejně jako 4-8 mm zkosený hrot, toto umožňuje pro tvorbu kaligrafie, kde se měnící šířka linky velice užitečná.

Zkosený plstěný HF 4-8 mm hrot z řady 327 může být vyměněn za 5 mm plstěný HF kulatý hrot, který umožňuje jinou stopu ze stejného fixu.

Řada 427 a 627 má vzrušující řadu plstěných výměnných hrotů. V základě je vybavená hrotem 15 mm HF s vyšším průtokem, ale obsahuje také 15 mm verzi se standartním průtokem, 20mm T-style který umožňuje větší pokrytí jak originální hrot, a 20mm Zig-Zag výměnné hroty, které dělají jednodužší kreslení 4 paralelních linek. Toto je velice užitečné pro šrafování nebo křížení, či dekoraci.

ONE4ALL akrylické náplně

ONE4ALL akrylické barvy v náplni jsou k dispozici v 50 barevných* odstínech a umožňují vám znovupoužití fixy minimálně 50 krát. Jsou balené v objemech 30ml a 180ml (*180ml pouze ve 40 odstínech). Stejně jako barva uvnitř fixek, jsou tyto vysoce kryvé, vyschnou do pololesku a mohou být ředěny vodou nebo acetonem. Náplně obsahují samozřejmě míchací kuličky, pro řádné promíchání pigmentu s ředidlem.

Nádoby ONE4ALL jsou také univerzální jako aplikátory, protože mohou být použité nezávisle na fixách. Plastová nádobka o objemu 180ml je obdélníková a má nahoře boční otvírání, pro čisté nalévání barvy. Lahvička 30ml z měkkého plastu je tvarována podobně jako fixy, a má uzké hrdlo nahoře, pro rychlé nalévání. Díky tomu je snadné rychle a čistě naplnit fixy nebo je použít samostatně jako aplikační nástroje, i když samozřejmě zde není taková možnost kontroly jako štětce nebo fixy.

Jako alternativu můžete barvu nanášet štětcem, houbičkou, airbrushem, nožem nebo airbrushem pro různé aplikace nebo pro vytvoření jiných stop na uměleckém díle, které je ve většině tvořeno spreji nebo fixami ONE4ALL. Barva Molotow ONE4LL má hustou konzistenci, kterou lze snadno použít v mixed media sféře, v barvení a kaligrafii.

 

Funkce znovunaplňování fixek nabízí řadě ONE4ALL možnost předmíchání fixy s přesným vlastním odstínem, kombinací různých odstínů a naplnění do použitého nebo nového prázdného fixu. Toto je perfektní pokud víte, že budete používat ONE4ALL fixy pro přidání detailů nebo zvýraznění na dílo s normální akrylickou barvou, kdy potřebujete shodu odstínů.

Další použití pro prázdné fixy a plnící nádoby je, že si můžete předmíchat barvu s vodou nebo acetonem, takže barva z fixu je více průhledná nebo hustější v průběhu práce. Mlžete použít prázdné plnící nádoby a fixy pro další barvy na akrylické bázi, pokud chcete použít alternativy k řadě ONE4ALL. Budou uchovávat vaše unikátní odstíny před vyschnutím, pokud máte v plánu míchat větší množství a používat ji delší dobu.

Jak doplnit Molotow ONE4ALL akrylátové fixy + montáž Refill Extension plnícího nádstavce (dle potřeby)

Před použitím náplní ONE4ALL k doplnění fixek, je nutné je protřepat, aby se promíchala barva, která může po delší době nepoužívání být odstátá.

  1. Nejprve si vemte fixu kterou chcete doplňovat a odpovídající nádobu s barvou nebo nádobu naplněnou vlastním namíchaným odstínem ONE4ALL akrylické hybridní barvy. Přikryjte si povrch kde budete plnit, aby jste předešli případnému zašpinění.
  2. V případě fixek ONE4ALL Acrylic Twin které jsou vybaveny Refill Extension plnícím nádstavcem od výroby, popřípadě fixy již vybavené nádstavcem, fix rozděláváte pomocí uchopení za nádstavec, a rozšroubováním směrem doleva. Dále přeskočte na bod 8.
  3. Oddělejte vršek fixy a můžete vytáhnout i hrot, mělo by to jít snadno pouhými prsty.
  4. Odšroubujte hlavu fixy od vlastního těla směrem doleva, a může to jít z tuha, nakolik je tato hlava od výroby decentně přilepená lepidlem – ale musí to jít povolit.
  5. Nyní už zbývá jen ventil s pružinou, který je potřeba vytáhnout z těla fixy. Můžete si pomoci nožem, ale velice opatrně, a to vložením mezi hranu těla fixy a ventil (ventil má dvě hrany), a hrot by měl jít snadno vytáhnout.
  6. Pokud máte připravený Refill Extension plnící nádstavec, našroubujte jej na tělo fixy – na konci pak vložíte všechny díly fixy dle bodu 10, přímo na tento nádstavec, a při příštím plnění už otvíráte fixu pouze přes nádstavec – odpadá práce s rozděláváním částí fixy a je zde menší šance zašpinění.
  7. Buďte opatrní, protože se zbývající barva ve fixe může vylít, popřípadě aby se neztratily kuličky, které jsou důležité pro promíchávaní barvy k její správné konzistenci .
  8. Pokud používáte starší fix, doporučujeme preventivně vyčistit všechny části fixy které vytahujete, popřípadě i tělo fixy a kuličky, tím se pak zamezuje tvorbě zaschlé barvy a dává vaší fixe větší životnost.
  9. Nyní přichází na řadu samotné plnění. V případě 30ml balení pořádně promíchejte (dokud neuslyšíte kuličky a barva se řádně nepromíchá), otveřete a vložte to jeho tenkou nálevkou do těla fixy. Pozor, neotáčet úplně vzhůru nohama, aby se kuličky nedostali do nálevky, ty ji ucpu a barva pak neteče. Pro 180ml balení platí také řádně promíchat, odšroubovat vršek, a dostatečně naklonit aby barva tekla přímo do fixy. Během tohoto procesu vidíte přes průhledné tělo fixy jak se barva doplňuje. Na fixách je vždy ryska, která ukazuje maximální hladinu plnění (v případě fixy s plnícím nádstavcem můžete přidat o jeden dílek navíc), která je třeba dodržovat, aby fixa správně fungovala.
  10. Po naplnění složte zpátky fixu. Vložte ventil, potom hlavu fixy, hrot a nakonci samozřejmě vršek a toto řádně utáhněte. V případě fixy s plnícím nádstavcem, našroubujte hlavu fixy s nádstavcem na tělo fixy. Očistěte tělo je-li potřeba, zamíchejte, napumpujte dokud barva nenateče do hrotu a můžete kreslit.

ONE4ALL™ Acrylic akrylické barvy ve spreji

Molotow One4All spreje jsou vysoce kryvé (neprůhledné) a mají nejlepší kvalitu tím, že jsou plněny vysoce kvalitní akrylátovou disperzí která zabraňuje jejímu srážení uvnitř plechovky nebo v trysce, a umožňuje široký rozsah efektů. One4All sprej má 24 odstínů, které odpovídají konkrétním odstínům v řadě fixek a náplní ONE4ALL. Sprej obsahuje 400ml akrylické barvy a ta může být použita k vytváření velké škály různých stop. Vršek s funkcí Double Function cap vždy odpovídá odstínu barvy ve spreji, a při jeho procvaknutí vždy zůstává na spreji barevná část pro snadnou identifikaci odstínu. Na rozdíl od většiny sprejů, tyto jsou vodou ředitelné a uschnou do hladkého matného finiše téměř na všech površích, jak v exteriérech tak interiérech.

Tyto ONE4ALL spreje jsou vhodné pro bezpečné použití v interérech, protože množství těkavého ředidla je nahrazeno 85% vody, zbytek ředidla je využit jako pohon. Pro ty, co chtěji minimalizovat používání ředidla při práci v interiéru, spreje ONE4ALL jsou perfektní alternativa ke klasickým toxickým sprejům, i když jsou oboje odolné a univerzální. Díky jedinečnému složení jsou tyto spreje nejvíce ekologické spreje na trhu, včetně jejich nízkého zápachu.

Další možnost využití Molotow One4All sprejů je jejich unikátní čas schnutíl. Zatím co trvá jen několik minut, umožňuje akvarelové efekty při překrývání barvy u nanášení štětcem (který lze snadno vyčistit vodou) nebo kombinace s fixami k vytvoření rozmazaného efektu. Navíc je můžete použít při tzv. wet-on-wet mokré aplikaci s různými odstíny z jejich škály. Můžete také tento sprej míchat s vodou když ještě není suchý, pro vymývání nebo roztéklé linky. To znamená že ze 24 odstínů můžete vytvořit mnohem více variabilních odstínů a více komplexních vrstev. Toto je vzrušující a neobvyklý design, který umožňuje nejen začátečníkům se sprejem vytvořit gradienty a jemněší práce.

Výstupní systém a tlak ONE4ALL sprejů 

Trysky a ventily sprejů One4All je dělají vhodné pro řadu projektů a dělají je téměř kompletně adaptibilní vaším požadavkům. Výměnné trysky nabízí možnosti různých efektů, obsahují trysky tenké, jemné, široké, kaligrafické a speciální. To znamená že můžete omezit vaši stopu na vytvoření standartizované linky, ať už si přejete stopu 5mm nebo 10cm pro krásnou tlustou stopu nebo pro pokrytí velkých ploch.

One4All spreje mají zabudovaný Vari-Valve ventilový systém pro výdej barvy, na který se nasazují výše uvedené trysky. Tento systém umožňuje snadnější kontrolu výstupu barvy, než klasické Molotow Premium spreje. To také znamená že tento sprej se základní tryskou může vytvořit stopu od 4mm do 20cm. Benefit tohoto je, že One4All sprej může být použit pro cokoliv, od detailních portrétů, až po kreslení velkých murálů.

Tlak ve spreji působí na výstup barvy, respektive jak rychle sprej vychází z barvy a jakou silou. Většina standartních spreků mají jednu úroveň výstupu barvy, takže potřebujete více různých trysek, séríí nebo značek, pro dělání detailní nebo velké práce. Vari-Valve znamená, že můžete použít spreje linie ONE4ALL acrylic s různými tlaky a výstupy. Například, při jemném stisku trysky produkujete lehký střik barvy a dává vám to kontrolu nad jejím tokem.

Středním stiskem dosáhnete střední tlak, který umožňuje vyolnit oblasti barvou nebo udělat velké práce mnohem rychleji. Pokud chcete omezit velký výdej barvy ale s výrazně kontrolovanou hranou, toto může být dobrý tlak k jeho udržení.

Stisknutím naplno, ONE4ALL Vari-Valve ventil umožní vysokotlaký výstup, který umožní pokrýt rychle velké plochy nebo nahromadit barvu na jednom místě k vytvoření stékavého drip efektu – perfektního pro muraly.

Pro ty, kteří mají zkušenosti s prací se spreji, umožňuje vytvořit detailní práci mnohem rychleji při zachování kontroly toku barvy.

Pro jaké povrchy můžete použít spreje ONE4ALL? 

Molotow One4All spreje mohou být použity na různých semi porézních a neporézních površích, na které mají výbornou přilnavost. Částečně je toto díky pigmentové technologii, ale také protože obsahují nové pojivo, které umožňuje pružnou strukturu barvy která nepraská a neláme se. Možnosti na kterých lze pracovat jsou papír, plátno, dřevo, kov, tkanina, beton a překvapivě polystyrén (protože v barvě není dostatek rozpouštědel na jeho rozpouštění) a plátna na lešení, kde většina sprejů má tendence po uschnutí se rozpadnout. Vzhledem k tomu, že ONE4ALL sprej je akrylátová barvy na vodní bázi, doporučujeme pro každou práci která vyžaduje trvanlivost použít One4All akrylický Varnish lak na poslední vrstvu, která tuto práci ochrání před UV zářením, poškrábáním a obtížnějším ji náhodou odstranit.

Porovnání mezi Molotow Premium a One4All Acrylic

Jako alternativa ke sprejům Molotow ONE4ALL je Belton Molotow Premium, které jsou mimořádně barevně stálé, nakolik obsahují čtyřnásobně drcený autolakový pigment.

Pokud zkoušíte vybrat mezi Molotow Premium nebo One4All spreji, stojí za zvážení pár věcí. Za prvé, Belton Molotow Premium mají velký rozsah barev (275+), jsou kompletně odolné povětrnostním vlivům, jsou odolné UV záření a jejich světlostálost je činí perfektním pro téměř nezničitelné venkovní práce. Streetart namalovaný v Berlíně v devadesátých létech nebledne nebo se viditelně nezhoršil více než přes dvě dekády. Mají však vyšši tlak, který je pro méně kvalifikované osoby složitější, a také výpary které produkují, vyžadují velice dobře větrané vnitřní prostory.

Za druhé, Premium spreje jsou extrémně rychleschnoucí, takže je můžete hned snadno překrývat přes sebe, nemůžete je míchat přímo na povrchu jako ONE4ALL sprej. Na rozdíl od ONE4ALL spreje, nemůžete je míchat, ani je odstraňovat nástroji k odkrytí barev v dalších vrstvách. Belton Premium mají take Flowmaster ventil, takže mají konzistentní tlak bez prachu nebo kapek. Naopak, ONE4ALL spreje mají Vari-Valve ventilový systém, díky kterému, můžete tvořit poloprůhlednou vrstvu. Například když chcete vytvořit poloprůhlednou vrstvu přes tmavší neprůhlednou vrstvu, můžete toto snadněji provést se spreji ONE4ALL, ale toto neuděláte se spreji Premium.

Za třetí, protože je ONE4ALL na vodní bázi, může být barva z celé ONE4ALL linie snadno odstraněna vodou, dokud je mokrá. Molotow Belton Premium jsou vyrobeny z automobilových pigmentů na nitro-alkydové bázi, a jsou mnohem hůře odstranitelné, rozhodně ne vodou.

ONE4ALL Acrylic Spray Varnish laky

Molotow One4All Varnish lak je na bázi akryl-polyuretanu s mírnou dobou schnutí, perfektní pro přidání průhledné vrstvy vysoce odolné proti poškrábání pro jakékoliv dílo dělané systémem ONE4ALL nebo práci na akrylové bázi. Jeho kaligrafická nastavitelná tryska je výborná pro dosáhnutí jemného a rovnoměrného nánosu barvy na povrch.

Protože také obsahuje Vari-valve ventil, máte vysokou úroveň kontroly tlaku a výstupu barvy při aplikaci laku, co znamená že můžete pokrýt velké plochy rychle a dosáhnout konzistentní tloušťku a pokrytí. Je vhodný pro použití v interiérech i exteriérech díky jeho nízkému zápachu a a malého obsahu ředidel je tento bezpečný na používání. Navíc má výhodu, že zvyšuje UV odolnost o 25% a je odolný vůči benzínu a čistícím prostředkům, a to umožňuje čistit díla bez poškození původní malby, nebo při práci s vysokým provozem k zachování původních barev a struktury.

Lak je k dispozici v matu a lesku, takže si můžete vybrat, jak chcete aby vaše umělecké dílo vypadalo. Je to neocenitelná hodnota pro práce v oboru mixed-media nebo na různých základech které mohou absorbovat a zmenšovat pololesklý efekt fixek. Jestli kombinujete Molotow One4All barvu s ostatními barvami nebo médii, dokáže vyrovnat všechny nekonzistentní skvrny kde se může ukázat lesk nebo mat, a dává tomu profesionální a celkově ucelený vzhled. Stejně tak můžete využít kombinaci matu a lesku laku díky jeho přesné aplikaci, ke zvýraznění nebo ztlumení různých oblastí vašeho díla. A nakonec má stejnou technologii jako ostatní ONE4ALL spreje, která značně omezuje tvorbu prasklin a tímto ho dělá vhodný pro mnohem větší spektrum povrchů jak typický akrylový lak ve spreji. Může být použit na čemkoliv od papíru, fotografií, kartonu, pauzáku a plátnu po kámen, dlažbu, sádru a cement, a také na sklo, keramiku, tkaninu, dřevo a kov.

Přeloženo ze zdroje: www.jacksonsart.com/blog by Tegen Hager-Suart a doplněno na bázi aktuláních dat v srpnu 2019.

Leave a comment

Otevírací doba

Pondělí - Pátek : 11:00 - 19:00 Sobota - Neděle : Zavřeno

Oficiální stránky : www.molotow.com
Posloucháme : www.azurit.cz
Obouvá nás : www.rooftop.sk

Kde nás najdete

Plynární 33Praha 7 - Holešovice170 00 Česká RepublikaGPS: 50.107913 14.445514

Kontakty

Email: praha@molotow.cz Phone: +420 776 320 518
© Copyright 2017 Urban Fine Art s.r.o.